Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2009 02:36 - 'Цената на истината', а каква е вашата цена?
Автор: tzeko Категория: Забавление   
Прочетен: 3137 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 12.09.2009 02:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Отдавна се чудя за какво да хвана да пиша тук... но да не е нещо ежедневно, а да е нещо което по един или друг начин ме е накарало да се замисля малко повече. Най-сетне дойде моментът да пиша за нещо такова...

     Тази вечер гледах новото телевизионно предаване "Цената на истината" и да си призная като Продукт то напълно изпълни очакванията ми а дори ги надхвърли... Едновременно ми хареса... и ме подразни... накараме да не откъсвам очи от екрана и същевременно да си пожелая никога да не съм на мястото на тези хора, само в позицията им на участници, защото иначе "Аз" съм тези хора.  Не съм по-различен от тях в нещата които правя или съм правил, нещата който пазя за себе си и не искам никой да знае или нещата които заявявам открито.

     Хареса ми как предизвикват хората, не срещу въпроси, знания, близките им или някой случаен съперник... а срещу самите тях. Изясняват им Истини които те самите не са могли да си изяснят за цял живот време. Подразни ме обаче тънката линия по което типично за НОВА ТВ се гаврят с участниците. Но това не мога да го опиша трябва да се види и усети, то не е трудно, нотката сарказъм и ирония присъства в повечето им предавания и е лесно доловима за образования човек. Може би не се усеща единствено от "селския идиот",но нали точно той е в светлината на прожекторите. ‘Да се посмеем за негова сметка’
   Едновременно с всичко това НОВА ТВ изключително успешно задоволява Жълтия глад (оня долния, подмолен, първичен глад за който храна до сега бяха само "Сигнално жълто" и вестник "Шок") на група бабички под наем (публиката), а посредством тях и дебилните звуци, който за принудени да издават за 10 лева на ден и на цяла България пред екраните.
   След това започнахме да спорим с една приятелка, която каза цитирам "поредната простотия... после що се е*ат сички от малки" визирайки падението на съвременното общество и ранния полов живот който започват децата днес (алеле колко сложно го казах). Лично за мен мнението и не е вярно, защото една птичка пролет не прави... България няма да пропадне заради едно предаване, нито морала на хората по света ще стане какъвто е бил. На репликата и, че за секс не би трябвало да се говори в 8 вечерта и отговорих, че дори да не говори това предаване ще е нещо друго... дали ще е Любимото и ‘Космо’ висящо по бутките с новата си статия на име ‘Шляпни го по дупето’ или Любимата и Кари Брадшоу която излъчват малко по-късно от Сънчо... Боже, тази жена би била по-доволна да я оправят със чифт обувки от колкото да я задоволи мъж (поне такова впечатление у мен е оставил сериала).      ‘Защо хората толкова жадуват да научат тайните на няква дет виждат за пръв път?!’    Защото човек е сейрджия! Толкова е просто. А на тези които ще кажат "Мен това предаване не ми харесва"  мога да кажа само "Лъжа!", а да лъжеш е много по-лошо от това да кажеш истината дори да нараниш някой. Човека е сейрджия по душа нищо човешко не ни е чуждо, а всички пороци който притежават останалите хора българина ги има на квадрат и не се стреми да ги крие. Защото колкото и да е затънал в собствените си фекалии българина обича да види че съседа е по-надълбоко и то в по-миризливите. Това го кара да се чуства добре, да не се чуства сам, да знае че има и други като него. Така мижавия човечец доставя ежедневния си душевен оргазъм и разнообразява сивото си ежедневие само с един час телевизия на ден, но аз не го виня. Както гласеше една велика мисъл ‘Човек е проектиран за много неща на този свят, но Самотата не е едно от тях!’. Затова напълно оправдавам нуждата да не бъдем сами в мизерията, но и напълно осъждам това, че мизерията си я правим ние, на себе си и на тези около нас!  

  Е, Вие какво мислите за предаването? Имате ли тайни ‘достойни’ според критериите на НОВА които заслужават ефирно време? Бихте ли участвали? И каква е вашата цена да продадете себе си? И не на последно място ‘Какъв е смисъла да имаш 200 000 лева в двоба когато няма с кой да споделиш радостта от харченето им???


Тагове:   цена,   каква,


Гласувай:
2



1. krassko - Браво, много умно :(
12.09.2009 03:11
Следващия път вземи вестник и седни в тоалетната.
Може да "родиш" нещо по умно.
цитирай
2. kathy - Доста умно! :)
12.09.2009 04:25
Съгаласна съм с доста от написаните неща. И да! Както всеки човек и аз обичам да гледам сейр! Дали е нагласено предаването или не, това все още не знаем. Когато от "Господари на ефира" изкарат списъка с участниците от някой сайт за актьори (както стана с "Хванати в изневяра"), тогава ще разберем. :)
Колкото до това, дали аз бих учатвала.. След като започна предаването се замислих.. "Боже, колко тайни имам, които повечето хора никога не трябва да разбират..." И не си струва да ги разкриваш и да нараняваш близките си... Така и така, никой няма да ти даде 200 000 лв.?!?!.....
цитирай
3. анонимен - Ужасно шоу...
12.09.2009 09:49
Що за болен мозък би изпитал наслада да се рови в мръсното бельо на хората...
цитирай
4. dusha - ..
12.09.2009 14:58
Предаването ми хареса. Аз не бих участвала в него! Всеки има свои тайни и грехове, които не бива да се разкриват..
цитирай
5. tzeko - Следващия път вземи вестник и седни ...
12.09.2009 21:31
krassko написа:
Следващия път вземи вестник и седни в тоалетната.
Може да "родиш" нещо по умно.

Какво 'раждам' в тоалетната си е мой проблем, или се изкажи по темата или мълчи :О)
цитирай
6. анонимен - molba
13.09.2009 22:18
Моля Ви, Цеко знам, че това е личен блог, но все пак е в интернет пространството. Научете се да пишете грамотно! Колкото и да искам да прочета и да осмисля коментара Ви, не мога, защото пишете по-зле и от третокласник! Не е сложно - запетайки пред относителните местоимения, затваряне на изречението пак със запетайчица. И ако може да го заместите с "той",значи трябва да е "-ът"! Ако слагате деепричастие - това е онова с "-ейки", също се огражда със запетайки. При нея се прави пауза и така смисълът на това, което казвате, се разбира. Сложно ли е?! А, сложно ли е?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tzeko
Категория: Забавление
Прочетен: 14267
Постинги: 2
Коментари: 6
Гласове: 11
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930