.

Ще им позволим ли да се гаврят с нас?

Много въжета дърпат кокала, големи надежди от ниско ниво, всичко това е част от машината, гадна машина и то за месо! Замисляли ли сте се някога дали вие не сте част от една игра? Игра с брутални правила, игра която е предварително изгубена, и

Ще им позволим ли да се гаврят с нас?
align="right">Много въжета дърпат кокала,
големи надежди от ниско ниво,
всичко това е част от машината,
гадна машина и то за месо!

Замисляли ли сте се някога дали вие не сте част от една игра? Игра с брутални правила, игра която е предварително изгубена, игра която има за цел да ви контролира?

Наскоро в една от националните телевизии стартира една уникална по рода си игра. Игра, която има за цел да изтръгне истината от своите участници с цената на всичко. Има за цел да съсипе бракове, да скара деца с родители, да раздели двойки, да унищожи всичко човешко у участника и всичко това срещу скромната сума от 200 000 лв.

Но дали целта е точно това? Дали това не е неусетна стъпка към нещо много по-голямо?

"Бягащият Човек" - това е играта, измислена от великият Стивън Кинг. Игра, в която победители няма. Игра, която се играе до смърт. Човек с пуска в града като всеки, който го убие или докладва за него и това доведе до убийство получава пари. Много пари! Ако човекът оцелее 30 дни печели 1 милиард долара. Всичко това се предава на живо по Безплатната телевизия. Това е малка част от книгата, която по странен начин става все по-актуалната след появата на подобни реалити игри, които имат за цел хората да се забавляват със страданието на други хора. Играта "Бягащият човек" за България и света още е малко скандална, макар че ако зависи от продуцентите биха я пуснали на момента. Но друга игра описана от краля на ужаса в същата книга наистина скоро може да стане реалност, а именно - на бягащи пътеки се пускат хора със сърдечни заболявания. За всяка минута, която бягащият оцелее получава определрна сума. Ако умре (още по-добре за рейтинга) роднините му получават печалбата.

Мислите си, че това е далече? А какво ще кажете за вкарването на сляп човек в Биг Брадър и Мюзик Айдъл, на хора с видими умствени и психически отклонения в същите предавания, за вкарването на умираща жена в къщата на Големия Брат в Холандия с цел победителя в предаването на получи нейните органи за трансплантация? Ами Цената на истината, която цели да установи дали участника е желаел смъртта на майка си и баща си, дали любовника на друга участничка е еякулирал в нея когато тя е изневерявала? Ами предаването за оцеляващите, в която в ефир почина известен български Кмет? Факт, за който всеки се чуди дали ще покажат реално как е починал въпросния участник.

Дали сме далече от "Бягащият човек" или е въпрос на няколко нови сезона да станем свидетели на убийства и още по-жестоки гаври с човека? Дали ние като общество ще съумеем да покажем, че ние не искаме да гледаме как Безплатната телевизия се гаври с хора, как ги измъчва, как съсипва живота им, как ги прави за смях, как ги унижава пред цяла България... или може би искаме да гледаме това? Или може би ни харесва?

Или може би ние сме като тях?

Да, това е машина за месо!

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...